zondag 24 april 2016

Soms valt het gewoon tegen...

Vandaag was een dag van tegenvallers.

Vriendlief wou wat doen! Zullen we naar het strand ofzo? Waarop ik zei "met dit weer?".
Vriendlief meteen in mineur, "Laat maar". Maar het weer leek mee te vallen en uiteindelijk dus toch die kant op. Met moeders en zusje met dochter. Vijf man sterk die kant op.

Nou dat heeft hij geweten. Nichtje ging op de heenweg niet slapen. Super boeiend allemaal. Eenmaal aangekomen in Callantsoog viel het weer nog mee, maar de wind was knap hard en koud!
We zijn de duin over gegaan en richting het water. Bij de eerste pier hebben we rechtsomkeert gemaakt. Ik denk dat het veel is als ik zeg 15 minuten.

We zijn nog even bij het strandpaviljoen gaan zitten voor wat drinken en nichtje wou graag een ijsje. Vriendlief bestelde een cappuccino. Toen wij ons drinken allang op hadden en een mini-hagelbui getrotseerd was de koffie er nog steeds niet. Toen is vriendlief maar gaan afrekenen. De cappuccino bleek nog op het apparaat te staan....

Op de terugweg weer langs alle wegwerkzaamheden (denk niet dat we dit jaar nog in die richting gaan). Eenmaal thuis gingen we nog met mijn ouders naar ons favoriete sushi restaurant.

Favoriet vanwege hun lekkere eten en ook hun aantrekkelijke prijs. Zondagen zijn bij hun namelijk laag tarief als zijnde doordeweeks. Dat was dus al de eerste tegenvaller. Ze hadden de prijzen namelijk veranderd. Zondag was nu ook hoog tarief. Bovendien was de prijs verhoogd. Doordeweeks was 2 euro duurder en de weekend prijs 3 euro. Maar omdat zondag nu dus ook nog eens van laag naar hoog tarief was verhuisd betekende dat voor ons een verhoging van 5 euro. Tsjakka!

Dat terzijde. Want dat betekend gewoon dat we dus niet meer op zondag gaan. Maar daar bleef het helaas niet bij. Want waar we normaal geweldige service hebben ging vandaag bijna alles mis. Gerechten die niet kwamen, gerechten die te ver heen waren en bediening die wat traag was doordat we waarschijnlijk in het verkeerde hoekje zaten.

Als klap op de vuurpijl stond er bij het afrekenen ook nog drinken op de bon wat niet van ons was. Wij zijn dus voorlopig weer even genezen en gaan voorlopig even naar wat anders uitkijken. Op zich ook niet verkeerd.

Hebben jullie ook wel eens zo`n dag dat alles tegen lijkt te vallen?

Vannacht hopelijk lekker slapen en dan morgenavond alles weer goedmaken met de eerste aflevering van Game of Thrones Seizoen 6. En die ga ik opnemen vannacht, want ik heb morgen uitgerekend op de uitzendtijd van de avondeditie een afspraak (hoe krijg ik het voor elkaar). Na zo`n dag als vandaag hoop ik maar dat er niks mis gaat met het opnemen .....;)

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...