vrijdag 22 april 2016

De hal verbouwen!

Zoals ik gister al noemde hebben wij deze periode geld uitgetrokken om onze gang onder handen te nemen. We willen namelijk de trap bij de gang betrekken. 

Die wens is er om 2 redenen.

1. De woonkamer is momenteel erg slecht warm te stoken in de winter omdat alle warmte door het trappengat verdwijnt. Op dit moment hebben we er een gordijn voor hangen, maar dat helpt ook maar een klein beetje.

2. Omdat de trap in de woonkamer en de kast eronder mij gewoon onrust bezorgen. Omdat het druk is, er altijd rommel op ligt (om over kattenhaar nog niet te spreken). Bovendien kan ik drumgeluid van VL dan ook wat beter uitsluiten

Geen reden, maar wel een mooie bijkomstigheid is het feit dat de muur langer wordt. We kiezen namelijk voor een schuifdeur in de muur. We kunnen dus eventueel een kast neerzetten of misschien in de toekomst de keuken anders inrichten.

Als de gang verlengd wordt, halen we ook gelijk een tussenuur weg tussen de keuken en de woonkamer. Op die manier kan er meer licht van voor naar achter door het huis kaatsen. Momenteel is het s`morgen heerlijk zonnig in de keuken, maar erg donker in de woonkamer. 


In de foto kun je zien dat er wel een venster in de muur zit, maar omdat ik nogal een gebrek aan (muur)ruimte heb staan daar nu voorraadkasten en dus heb ik die deels dichtgemaakt. 

Als de muur waar nu nog een radiator hangt straks verlengd is en radiatorloos dan kunnen daar kasten staan en dan kan de muur met het venster weg. Waardoor het licht verder in huis kan komen.

In de toekomst willen we ook graag een lichtere vloer om het helemaal af te maken. Maar stap voor stap. Op de vloer bij de trap kun je trouwens zien hoe de muur moet lopen. De schuifdeur komt recht voor de trap zodat het ook nog mogelijk is om iets naar boven te verplaatsen.

Wat vinden jullie van onze plannen. Hebben jullie nog tip of inzichten?

6 opmerkingen:

 1. klinkt als een goed plan! Waar gaat de radiator heen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Deze gaat sowieso gewoon weg. We hebben nog een hele lange onder het raam in de woonkamer en die red het prima. Helemaal als straks dat trappegat dicht zit.

   Als er dan wat terugkomt in de keuken dan wordt iets designachtigs. En dan waarschijnlijk tegen de schoof (waar alle leidingen doorlopen naar boven, lekker makkelijk om aan te sluiten) die zit gelijk achter de muur die er nu zit.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een goed doordacht plan. De vraag die ik had is al door Rentenier gesteld. Natuurlijk zien wij ook graag de foto's van het eindresultaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou liever kijken of je boven een wand met schuifdeur kan maken. Juist door de knik in de trap en de smalle gang kan je in de problemen komen met grote meubelstukken. Ook de wand weg tussen de kueken zou ik wat je al schreef wegdoen, heb je meer lange muur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de gang heb je eigenlijk niks te maken omdat de schuifdeur (90cm) recht voor de trap zit. Bovendien hebben we op de 1e verdieping een speciaal raam wat helemaal open kan voor meubels. Daar zijn ook onze boxsprings doorgekomen

   Verwijderen
 4. Succes met verbouwen! Het resultaat zal vast erg mooi worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...